Travel

Castlefest

5-6-7 augustus in het Keukenhof te Lisse vind Castlefest plaats, een groot fantasy evenement. Vanaf het derde jaar van Castlefest ben ik fan geworden van dit grootse evenement. Het valt aan een buitenstaander nauwelijks uit te leggen wat het festival inhoud, zonder een verkeerd beeld te schetsen. In het kort gezegd: een festival voor iedereen die zich even niet in de werkelijkheid wil wanen. Velen vinden het leuk om helemaal uitgedost in de meest exotische kostuums er naar toe te gaan, anderen zien zichzelf graag als hun favoriete karakter uit film/game/boek of whatever, en weer anderen lopen er in hun dagelijkse kleding rond. Het sfeertje is gemoedelijk en de stemming is zoals altijd erg prettig. Wildvreemde mensen gaan met elkaar om alsof ze elkaar al jaren kennen.
Eigenlijk is het festival te vergelijken met cosplay… maar dan anders.
Door omstandigheden ben ik al 3 jaar niet meer naar castlefest geweest, maar dit jaar was ik weer van de partij. Gekleed in mijn jaren 50 pinup jurkje en mijn fatoenlijke legerkisten stortte ik mij in het strijdgewoel, zo mag je zo’n dag best noemen.

On the 5th-6th and 7th of august one of the biggest Fantasy events in the Netherlands took place, it’s called Castlefest. To explane what Castlefest is, is almost impossible without giving the wrong idea. In short: It’s an event for everyone who doesn’t like to be in reality for a while. Most people like to dress up, make their own costumes from their favourite book/movie/game character, but others show up in their normal everyday clothing, which is fine too. The atmospheres is very relaxed, and strangers talk to each other like they’ve know each other for years.
It’s like cosplay… but different.
Ever since the 3 year of their existence I’ve been a huge fan. Due to all kinds of circumstances I haven’t been to castlefest in over 3 years, but this year I was finally able to go.  Dressed in my ’50 pinup dress and army boots I was ready for whatever the day might hold.

 

13937902_1357130644301552_615840815510884351_o
Anouk Lilou Zaplet, foto gemaakt door Gerben Magendans

IMG_3748IMG_3750IMG_3751IMG_3778

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s