Roadtrip, Travel

Schotland / Scotland

Mijn vriendin Bibi nodigde mij uit voor een korte trip naar Schotland om een  Murder Mystery Dinner bij te wonen. Op vrijdag middag kwamen we aan bij het Winnock Hotel, dat gebouwd is in 1700, in het kleine plaatsje Drymen (spreekt uit als Drimmen), vlak bij Loch Lomond.
Op de hoek van het pleintje waar het Winnock aan staat een pub, The Clachan Inn, het is de oudste pub met een officiële vergunning, 1734. Het is er ’s avonds altijd erg druk. En als je op zaterdag avond daar wil eten, adviseer ik je te reserveren. Wij hebben die middag Haggis met Neeps and Tatties uitgeprobeerd en tot mijn verbazing vond ik het erg lekker.
Die vrijdag avond begon het Mystery Murder Dinner, het verliep erg chaotisch, en ondanks dat ik goed Engels versta, had ik moeite het dikke Schotse accent te begrijpen. Ze hielden namelijk geen rekening met buitenlanders wiens moedertaal niet automatisch Engels was, Schotse grapjes, snelle woordwisselingen, en extreem dik accent maakte het moeilijk om het hele verhaal te volgen. Uiteindelijk bleken mijn vriendin en ik teveel detectives te kijken, want wij hadden een heel moeilijk complot bedacht. Maar de oplossing bleek heel simpel. Het was zeker wel een leuke ervaring, maar ik zou het niet snel aan mensen adviseren.
De volgende dag besloten we om naar Luss te rijden, een klein dorpje aan de kust van Loch Lomond. Een toeristisch plekje vooral voor Schotten zelf. Daar hebben we een rondvaart over het meer gemaakt.
Op onze laatste dag zijn we in de ochtend rustig op ons gemak terug gereden naar Glasgow, onze route bracht ons over kleine landweggetjes richting Dumbarton waar we Dumbarton Castle bezocht hebben. De geschiedenis van het kasteel is zo lang, dat ik jullie niet zal overladen met info. De klim naar boven was zeer intens, maar verschrikkelijk mooi. Zeker de moeite waard mocht je in de buurt zijn.
Ik hoop snel te kunnen terug keren naar Schotland…

My friend Bibi invited me to a visit to Scotland to enjoy a Murder Mystery Dinner at the Winnock Hotel in Drymen. We arrived Friday afternoon, after we put our bags in our hotel room, we went to the pub on the corner. The Clachan Inn is the oldest registered licensed pub in Scotland (1734). We tried some Haggis with Neeps and Tatties, something we really enjoyed. 
Our Murder Mystery started in the evening at dinner. Unfortunately for us it was difficult to follow due to their thick Scottish accents, inside jokes and rapid discussions. And it turns out that we watch to many detectives, we created a intricate plot, but it turned out to be a very simple murder mystery. Not something I would recommend people from other countries, who’s native language is not English.
The next day we went up to Luss, located on the shore of Loch Lomond, where we took a boat ride on the lake.
On our last day we took a scenic route on small country roads towards Dumbarton. We visited Dumbarton Castle, what turned out to be a real unsuspected climb, but is was beautiful.
I hope to return to Scotland soon...

IMG_5996
Mijn vriendin Bibi en ik / My friend Bibi and me

IMG_6052
Vanaf het Loch Lomond bij Luss / Loch Lomond near Luss

IMG_6087
Ergens op de weg naar Dumbarton / Somewhere on our road to Dumbarton

IMG_6118
Dumbarton Kasteel / Dumbarton Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s