Geen categorie

Lush Amsterdam cs

*Scroll down for English*

Lush Cosmetics Amsterdam CS

Een tijdje geleden zou ik met mijn vriendin het Rijksmuseum bezoeken. Onze standaard ontmoetingsplek is het Centraal Station van Amsterdam en meestal lopen wij door de fietstunnel, maar deze keer besloten wij langs de winkels onder het station te lopen. Puur bij toeval zijn wij Lush binnen gelopen.
Meteen werden wij verwelkomd door een vrolijke verkoopster die ons allerlei vragen stelde. Nu ben ik zelf niet zo van allerlei schoonheidsproducten, maar al snel had de verkoopster mij overgehaald om hun zeepje in de vorm van een bij te proberen. Ik was op slag verliefd (heb een grote liefde voor bijen en hommels) en besloot het zeepje na afloop te kopen, maar eerst kregen we nog een aantal andere dingen om te proberen. De verkoopster was super enthousiast en had antwoorden op al onze vragen en zorgde ervoor dat wij nog 2 testers kozen om mee naar huis te nemen.
Toen wij uiteindelijk voor de kassa stonden met 2 testers en het bijenzeepje, klaar om te betalen, gaf deze verkoopster ons te kennen dat wij niets hoefden te betalen. Het was een cadeautje van Lush.
Wat zij niet wist is dat ik 3 verschrikkelijk moeilijke jaren achter de rug had en dit soort kleine gebaartjes mij ontzettend raken.
Toen ik 27 was kreeg ik te horen dat ik een ASD met een doorsnede van 2cm had tussen mijn boezems, wat ervoor had gezorgd dat de rechterkant van mijn hart tot z’n max vergroot was. En dat als ik niet snel geopereerd zou worden, ik de 30 niet zou halen. Een jaar na mijn open hart operatie verliet mijn (inmiddels) ex-echtgenoot, met wie ik al 12 jaar samen was, mij voor een andere vrouw, dit nadat hij al maanden zonder mijn weten een relatie met haar had. Omdat ik een kunstenaar ben, geen vast inkomen heb, had ik geen recht op een huurhuis of een uitkering. De reden dat ik nu in een caravan woon, maar uiteindelijk juist heel geschikt voor mij bleek te zijn. Maar ik bleef last houden van mijn gezondheid. Afgelopen januari ben ik wederom geopereerd, en ditmaal ging het helemaal fout. Vlak na de operatie werd ik doodziek en bleek ik een zeer ernstige infectie op het borstbeen te hebben. Omdat de wond al een paar dagen open was, kon deze niet meer gehecht worden en was de enige optie een Vac Pomp. Nu zal ik u de details besparen en u alleen vertellen dat de 3 maanden die daarop volgde een hel waren.
Het heeft mij 6 maanden gekost om weer goed op de been te komen, en inmiddels heb ik vernomen van mijn cardioloog dat ik wederom een bloeding in het hart heb die er niet hoort te zitten en de rechterkant van het hart dusdanig beschadigd is geraakt dat deze slecht pomp.
Ondanks dat het niet altijd mee zit, ben ik gelukkig. Blij met het leven dat ik leid en de vrijheid die ik heb om mooie dingen te creëren.
Ik waardeer de kleine dingen in het leven en dat maakt dat het kleine geschenkje van de verkoopster van Lush mijn hele dag goed maakte.

A while back my friend and I were planning to visit Rijksmuseum, like we do often. We meet at Amsterdam Central Station and walk through the bicycle tunnel. But this time we decided to walk passed the shops underneath Central Station where we saw Lush Cosmetics. Now, I am not the beauty-products-type but this really enthusiastic saleswoman managed to persuade me to buy a soap in the shape of a bee (I am a sucker for bees and bumblebees). And after many questions from both sides, the testing of all kinds of products, I went to pay for 2 testers and the bee soap. But the very kind saleswoman told me, it was a gift from Lush. Once in a while they give someone unexpected a small gift.
What this lady didn’t know is that I had a couple of bad years. Really bad years.
When I was 27 the doctors found a ASD with the diameter of 2 cm in my heart. Which resulted in my heart almost giving out. They told me I wouldn’t make it till 30 if I didn’t get operated on. A year after my open heart surgery my (now) ex-husband left me for another woman, with whom he had a relationship for a couple of months without me knowing. He left me broke and homeless, and as an artist I wasn’t able to apply for somekind of benefit or a rental house. My cat and I moved into a caravan instead, what turned out to be a perfect fit for me.
But I kept struggling with my health and after my second operation last January things got worse. I got this extremely bad infection on my sternum and they had to re-open the wound. This resulted in 3 months of agony, I will spare you the details. It took me 6 months to get back on my feet, and now the doctors told me I once again have a bleeding in my heart that doesn’t belong there, and the right side of my heart is badly damaged to the extent that it is not functioning right.
But even-though things are bad now and again, I still love my life and everything I can do and create. I love the little things in life, and the small gesture the saleswoman from Lush made, is just one of those things that made everything better.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s